lillajulias

Marknad, bad och bus

Kategori: Allmänt

I söndags tog mamma Sofia, moster Jenny och Julia sig en sväng till Byske marknaden, det var faktiskt rätt trevligt. Vi har aldrig varit där förut, så det var ju skoj att få göra något nytt.
Det som inhandlades var följande :

1. Alfons och Milla kofta ( jättefin )
2. Lakrikts & hallon rem
3. Munk
4. Coca-Cola ligth

Som ni ser var det inte så mycket.
På vägen hem från Byske fick mamma Sofia ett sms av pappa Daniel, som hade cyklat till stackgrönnan
"Skynda er och kom, ta med kameran, viktigt!!!"
Det visade sig vara ett öde hus som brunnit ned, som pappa och farbror Robert skulle filma och ta kort på.
Det var ingen brand kvar när vi kom, däremot så stod det två brandbilar som Julia tyckte var lite fina.

image203

Julia kikar på brandbilen


Måndagen tillbringade vi med Anna S och hennes lilla Alma på Kågebadet. Vi hann vara där i ca en halvtimme innan det började regna och åska, så då for vi vidare till deras hus i Ersmark och åt lite lunch. Julia blev väldigt förälskad i Alma och tyckte hon var en söt bäbis. Sen berättade hon för mig att hennes bäbis i magen var lite ledsen. Och hennes kusin ( som ligger i moster Marias mage ) nu var glad =)
På kvällen var det tänkt att vi skulle till ersmarksängarna och hälsa på mammas småkusiner som hade kalas idag, men mamma hade lite för ont i huvudet så istället for vi en sväng till lekparken med moster Anna. Efter den blev det hem och sova bort huvudvärken.

      

1. Julia kikar ut genom rutchkanan, men vågade aldrig riktigt åka den
2. Gömma sig i bläckfiska armar kan vara bra
3. Sitter och är så söt
4. Hemma hos Alma i Ersmark


På tisdagen blev det lilleputtlandet. Det var hutlöst dyrt, 80:- per person och gratis för dom som var under två år, Julia blev genast ett år igen ; )
Där gick vi Indian stigen, kollade in westernstaden, åkte tåget, besöka sagoskogen och hoppade i hoppborg med pappa Daniel. Ja just det, Julia hann ju rida på hästen med. Men hoppborgen blev nog favoriten.... för båda.
Fast lite liten är nog Julia fortfarande för att uppskatta det. Blir nog roligare kanske nästa år. Pappa Daniel uppskattade det desto mer.

            .         

1. Julia rider på hästen =)
2. Julia utanför Goldtown
3: Julia spelar trumma
4. Julia balanserar "som Madicken gör"

5. Pappa och Julia i utkikstornet
6. Julia på väg ned
7. Julia leker sjörövarfabbe
8. Julia i tåget
9.  Här visas det vem som är familjens sheriff
10. Pappa Daniel och Julia busar
11: En välförtjänt vila


Onsdagen så höll mamma Sofia på med matlagning då vi tjejer skulle ha Jessica på besök på kvällen. Pappa Daniel och Julia gick ut för att leka lite, var ute ca en kvart, sen så kom regnet... med råge... Farmor och farfar kom och hälsade på en stund och sen blev det bus och sagläsning med Jessica

Igår torsdag, så var vi först i lekparken och sen så hämtde mamma Sofia,Julia och Alfons upp Adrian med föräldrar och for till Alhems lekparken, där Julia och Adrian hade jätte roligt med bus och lekar. I två och en halv timme skojade dom och sprang och skrattade. Det var så roligt att se dom. Alfonz och Nemo hade det bra dom med, för dom busade också på.
Efter lekparken for vi vidare till mormor och morfar, där det bjöds på fika. Gissa om Julia var trött på kvällen, Alfonz med för den delen.

 Och idag fredag har mamma Sofia och Julia, varit i lekparken på förmiddagen. Julia lekte att hon åkte tåg till coop och handlade pommes och jordgubbar.
Vi blev bjudna på middag hos Lill, det var jätte trevlig och lite trångt. Det var mamma Sofia, Julia, Alfons, Lill, Daniel S, Adrian, Nemo, Lills lillasyster plus pojkvän. Ska citera Lill och skriva ett finns det hjärterum så finns det stjärterum. Efter middan så gick vi ned till en lekpark, med en stor fotbollsplan, där det var tänkt att vovvarna skulle busa. Dom busade då mest runt oss mattar och barnen busade med varandra. Efteråt blev det godis och disneychannel och bus. Behöver jag säga att både mammor, barn och vovvar var väldigt nöjda =D

Tyvär så är inte det andra dokumeterat så jag satte in en bild som jag tycker är så härlig från Lilleputtlandet

image220

Frågan är väl vem som är barnet egentligen ? ; )