lillajulias

Släkt besök, midsommar & semester

Kategori: Allmänt

Släkt besök


Det har hänt lite sen sist.
Julias tremeningar har varit på besök här i norr, så då var det givet att vi skulle få träffa lilla bäbis Tilde. Vi träffades allesammans hos farmor Maj, Nova, Tilde, Wilma, Jenny, Sandra, Julia, mamma och pappa. Det var lite trångt och lite barnljud, men finns det hjärterum så finns det stjärterum =D
Farmor Maj bullade upp som vanligt med fika och det var gott och uppskattat av dom stora och dom små. När vi träffades passade vi på att välkomna Tilde till världen, med lite presenter, Nova var ju tvungen att få för hon har ju blivit storasyster =) Och Wilma för att... hon är så söt =D

                     

1. Gammelfarmor med alla sina barnbarns barn
2. Stolt mamma Jenny håller upp barn nr.2
3. Fika i köket

Midsommar

Sen så har vi hunnit med midsommarfest på dagis, dom hade slagit ihop Julias dagisavdelning (Nattugglan) med Dagsländan, så det var mycket barn. Det var trevligt, barnen och föräldrar fick dansa runt midsommar stången. Pappa Daniel ställde upp, för mamma Sofia hade fortfarande ont i sitt knä. Julia blev lite blyg och slängde sig på marken, så dansandet runt midommarstången, var inte i ring. Det var mer som ett C ; )
Efter det så sjöng barnen för oss föräldrar, *så söta* sen blev det en god jordgubbstårta. Sen så fick barnen busa som dom ville, och det gjorde dom =) Julia sprang hit och dit och man såg bara hennes hår som fladdrade förbi =)

    

1. Dans runt midsommarstång
2. Barnen underhåller
3. Fika med tårta
4. Julia underhåller
5. Två dagis fröknar med Julia, Åsa och Jeanette
6. Bus pappa med bus Julia på väg hem från dagis festen


Midsommarafton visade sig att bli riktigt fin med mycket sol och värme . Mamma Sofia och Julia for till Bonnstan efter Julias siesta. Där mötte vi upp Adrian och hans mamma Lill och pappa Daniel, även lille Nemo fick följa med. Där stod vi över en timme i kö för att få åka Tingelingtåget. Barnen var lite lessa, men när vi väl fick åka så underhöll dom oss med; Blinka lilla stjärna och Bä bä vita lamm.
Efter bonnstan blev det suring hos mormor och morfar, även lite jorgubbstårta smakade bra.... för oss alla =)
Chips, dipp, cheezeballz och cola, behöver jag säga att det inte blev något points räknade ; )

        

1. Julia och Adrian i tåget
2. Midsommarfin
3. Affe är midsommar fin han med
4. Suring suring suring


Midsommardagen jobbade mamma S och pappa Daniel och Julia var i Stackis.
När mamma Sofia slutade jobba på söndagen, kom pappa Daniel och hämtade och skjutasdae till Stackis, där mat väntade. Lyxigt, när man jobbat ett dygn att få maten serverad.
Efter maten gick, mamma Sofia, pappa Daniel, farbror Robert , Julia och Alfonz till Kajutan och fikade lite. Och självklart blev det även lite lekande på cafeét's lekpark.

            

Pirate of the Kajutan

Semester


Måndagen steg vi upp tidigt och körde iväg till Finland. Vi hade bestämt oss för att få en glimt av solen som aldrig går ned. Tyvärr så fick vi aldrig se glimten av solen ens. Det var tjocka gråa moln över himmlen, så det var tråkigt. Julia var så duktig hela bilresan. Men när vi kom till hotellet så var hon less, trött och säkert lite hungrig och så. Då blev det lite sura miner. Vi bestämde då oss för att leta reda på en lekpark, men det var så blött och myggen var stora som skater så det var inte så kul. När vi var ute så hade pappa turen att se Lapin Kulta bryggeriet. Han blev nöjd =)
Dagen efter checkade vi ut från hotellet och for till Haparanda och IKEA , det var trevligt. Vi blev några glas rikare och Julia hade jätte roligt på barnavdelningen, där hon och pappa busade. Efter IKEA for vi hemåt och åter igen hade vi en super duktigt tjej i bilen. När vi kom hem igen for vi till Stackis och hämtade upp Alfonz , som hade övernattat där. Vi blev bjudna på mat igen, så då bjöd vi tillbaka på jordgubbar och glass.

    


1. Här är Julia i Luleås stadspark
2 En nöjd Daniel vid Alko
3. Julia med finska dockor, den lila blev hennes = )
4. Julia i en finsk lekpark
5. Lessa tjejer  i Ikea kön
6. Pappa Daniel rockade fett vid ratten