lillajulias

Smått åh gott!

Kategori: Allmänt

..åh tiden den bara skenar iväg! (och som så många andra gånger får bloggandet ta smällen..)
Sumeringsdags med andra ord.. =)

     
För nio dagar sedan (för att vara lite väl specifik) påbörjade pappa och Julia deras fågelhusmålande, och för ett par dagar sedan var vi klara och hängde upp det i vår rönn (utanför Julias fönster.)
Värt att nämna var att Julia var väldigt, väldigt  duktig på att måla. Pappa berättade hur vi skulle måla, och att man skulle vara försiktig så att det inte skulle spillas, droppas och kladdas. För vi var bägge överrens att vi ville ha ett fint fågelhus. Men var det nån som spillde och råkade på missöden så var det då INTE den yngre av oss.


Skyltsöndag har också hunnit passera!
Där fick Julia bland annat träffa tomten, få paket, fiska fiskedamm och titta på en ren, och allt det fick pappa berättat för sig efter att han kommit hem från jobbet. Men damerna i familjen hade haft en trevlig dag tillsammans på stan.


Pulkåkande sysselsatte vi oss med igår (fredag) förmiddag.
Tre av fyra tog tillfälle i akt och åkte pulka, den fjärde sprang bredvid, skällde, var ettrig och lyssnade inte! Och nej, vi pratar inte om pappa, utan om Alfonz.. 

  I morse (lördag) när pappa tog sovmorgon (som vanligt..) ville Julia till Elvira (granntjejen tvärs över vägen för att leka) and off she went.. Och borta var han ett bra tag. Pappa hann både äta frukost och ta sig en dusch innan han gick över för att kolla läget, eventuellt hämta hem Lillan. Men väl där så fick man som svar att "det går så bra så, dom har lekt en massa, nu ser dom en film på TV.."  Så pappa traskade tillbaka tomhänt. Inte förränn efter lunchtid/mitt på dan var hon tillbaka! Med andra ord, där tillbringade Julia hela förmiddan! Växlade några ord med mamman i familjen och Julia var välkommen över när som helst, och det hade funkat bra hela förmiddan.. Och det känns ju bara bra! =)

Så fort Julia kommit hem, var det dags för oss att bege oss ut på vår lördags sysselsättning.

 
LunchMax för att sen gå på bio och se Madagaskar 2! =) 
Hur skönt är det inte att vara lediga en lördag tillsammans!? Njuter..