lillajulias

Spyflugan Astrid..

Kategori: Allmänt

Idag (den 29/5) var Julia och pappa på Nordanå och besökte "Spyflugan Astrids Sagovärld och Sagofest!"
"Sagofesten.."
var mellan 10 - 14, men vi var väl lite sena dit och tidiga därifrån. Fast var ändå där i dryga två timmar. Och på den tiden hann Julia "dissa" många olika aktiviteter. Pysselbord, sång och lekhörner, ansiktsmålning osv.. Inte ens "Gör ditt eget bajs" föll damen i smaken..  Efter några tappra försök så fick Julia välja fritt och då var det ju ganska uppenbart vad valet skulle bli; "Jag vill leka i lekparken!"  Så av alla olika alternativ att sysselsätta sig med på området var det lekparken som gällde! Men det är klart, är man ute så ska det lekas, pyssla och klippa och klistra är ju lite mer av "innegrejjer".. Smart lilltös med andra ord! =) 


Och såhär ser hon då ut, självaste Spyflugan Astrid! =)

   
~ Smått å gott från dagen ~

Trots Julia's ihålliga "Näee.." på diverse förfrågningar blev hon inte helt lottlös i upplevelseväg. Förutom lekparken, var hon med på sagostund (se kort ovan till höger) av självaste författarinnan Maria Jönsson. Provade flugglasögon (låg på samma bord som kort ovan till vänster) se Den hemska sugen (som var teater av esteter..) och allmänt tjoller hinns ju alltid med (typ sten-kanin-lekande..)

Annars så var väl dagens "grej" följande;
Pappa rastar Alfonz ett par minuter, och mamma är på toan och sminkar sig (inför hennes personalfest..)
Då ringer det på dörren, och Julia öppnar och hälsar. Utanför står en äldre karl, som då hälsar tillbaka och
frågar om mamma eller pappa är hemma. "Näee, pappa är ute med hunden och mamma ska på fest!" 
"Öhh.. Okej, är det bara du hemma..?" frågar karl vidare..
"Mmm.." svarar Julia och nickar instämmande.. =/
Undra vilka förvirrade tankar som hann snurra i den karls huvud. Typ, "vilka fruktansvärd ansvariga föräldrar det bor här då.." Men mer än så hann han nog inte fundera för pappa och Alfonz var tillbaka och mamma var ute från toan..

.. Och till er alla som undrar över det självklara; Jaa, klart vi köpte debuten Spyflugan Astrid och fick den signerat av Astrids "mamma!" =)

Trevlig helg!