lillajulias

Stadsfesten

Kategori: Allmänt

Nu är då Stadsfesten över för detta år. Och som det känns nu så är det ju skönt att det är ett helt år till nästa. Alla i familjen är vi nog ganska sluta efter en ganska lång och rolig helg. För vi var där alla dar! Är det festival så är det =)

Torsdag
var in en liten snabbis mitt på dan. Åkte en karusell (Convoj'en..), Pappa åt sen en Langos (årligt återkommande matintag..) Julia åt sig en hammis, cirkulerade nåt varv för att bekanta oss med området. Träffade även Erik, Carina och liten Casper. Efter en stund beslutade vi oss för att gå hem.. (vädret var ju inte så inbjudande..)
Påväg hem drog väl Pappa iväg en ganska redig loska, och Julia var ju inte sen att haka på. Mamma som just då bar Julia var väl inte så överförtjust, så Mamma säger : "Julia, du behöver väl inte spotta!?"
Julia svarar : "Joo, för jag måste det.. "
Mamma : " Varför det då?"
Julia : " Mm... för att jag är spottnödig!" =)

The Pic of the day! =)

 Fredag hade vi bestämt träff med Pappas kusin Jenny med fam. på stan för att åka karsueller och umgås. Och så blev fallet! =) Nova och Julia åkte karsueller så det stod härliga till. Föräldrarna som stod och vinkade till sina barn som åkte med varann fick inte alltid vinkar tillbaka, för dom hade för fullt upp med att åka och ha kul tillsammans, så hur brydda är man om sina föräldrar då? =) Sen när karusellåkandet var slut (till barnens missnöjde) avslutade vi vår träff med popcorn och sockervadd (till barnens glädje!) Det blev i alla fall en lyckad gathering. Sen var vi tvungna att bege oss hemåt. Pappa skulle förbi tremening Erik före utgång på kvällen och Jullan och Mamsen var hemma och åt popcorn och åt glass!
Alla nöjda! =)

På fredag skulle det vara sol - enligt alla! Så vi var ju bara tvungna på ta kort på besviet! Det börjar klarna upp.. haha..  Nova och Julia har karusell-kul!  Kusin Jenny med Nova och Julia med Pappa!  ..och så är det ju det här med att fånga inte ett, utan två barns uppmärksamhet på ett av samma kort! ;)

Lördag förmiddag var väl lite turbulent. Mamma hade uppvisning på Stora Scenen kl 12.30. Och innan allt var i sin ordning med smink och kläder och skjuts och.. jaa, det var lite rörigt. Fast mest rörigt för Pappa dock..
Men väl där rullade det på.. Moster Anna dansade först solo - med bravur! följt av en annan dans för att sedan dans tre dansade dom allihopa tillsammans - och även det gick som en dans! Pappa hann som bara filma klart innan han skulle iväg till jobbet, men Moster Jenny tog Julia för att gå och köpa glass så allt ordnade sig. Mamma och Julia gick vidare på stan efter att mamma bytt om. där fick Julia åka karuseller och hoppa hoppborg. Det var jätte kul, för man kunde klättra i den. Mamma gick åt köpte langos och sen satte vi oss bakom hoppborgen och åt, efter ett tag så sjönk hoppborgen ihop med en massa barn i. Föräldrar och barn fick panik, i och med att det var en klätterstege så rasade barnen på varandra. Så det var en massa chokerande och panikslagna, ledsna barn. Mamma och Julia blev också lite rädda, men tur var ju att det inte var någon Julia där i. Då hade nog mamma gjort en djupdykning bland barnen.
Sen kom morfar till stan, och Julia fick en jätte fin rosa ballong med en barbie prinsessa (80 dyra kronor för lite helium), tyvärr så råkade Julia släppa den och iväg flög ballongen, en lite ledsen Julia blev det, men mamma lovade Julia en ny ballong till burträskmarknaden =)
Efter det så for Julia till mormor och morfar för övernattning och mamma och pappa for ut på festivalen.

 Julia träffade Byggare Bob.  Dansuppvisningen på Stora Scenen 12.30.  Julia träffade även Mumin.   

Söndag så for mamma och Julia till stan för att njuta av karusellerna en sista gång (tyärr kunde inte Pappa vara med för han var på jobbet..). Julia fick åka och även kusin Mikael fick åka med. Det var nog roligt. Julia åkte "tekopparna" och har alltid skrattat högt till den, men inte igår. När jag frågade henne om varför, så sa hon att han får inte göra sådär och pekade på karusellkillen. Karusellkillen hade hängt upp ett blomsterband runt mammas hals och det var tydligen fel ; )
Efter karusell åket så for mamma, Julia, moster Jenny och morbror John till vitbersbadet och badade. Det tyckte Julia var jätte kul förutom att det var lite kallt vissa stunder.

Kuzinen Mikale och Morbror John blir skjutsade av chaffisen Julia! =)  Pappa (med de enorma påsarna under ögonen) och Julia bränner bort de sista krafterna på Söndags eftermiddan.. =)

Sammanfattat = En rolig och fullspäckad helg för oss alla =)