lillajulias

Svansele och Kusfors..

Kategori: Allmänt

Idag (Tors den 28e) var då (äntligen) dags för den hemlighetsfyllda utflykten med Farmor och Farfar, till vad som skulle visa sig vara Svanseles Vildmarks Utställning. Och utställnngen visade sig ju vara riktigt häftig faktiskt! Och maten vi åt vid vår ankomst, var ju inte heller fy skam. (Älg och ren buffé tillagade på morika) Alla blev vi nog mättade på både mat och utställningar innan vi några timmar senare körde därifrån. men före det hann vi med att kasta lite pil, Farfar kastade lite yxa (men vi andra tordes inte, rädda för få yxjack i bakhuvet..) och sen gick vi även ett antal hundra meter ner mot älven för badade. Och sen att det bara var farbror Robert och Julia som badade var väl inte direkt några hög oddsare. Fina vyer bjöds det i alla fall på nere vid älven.

Inne på Utställningen..


Nere vid älven..



Efter bad var det dags att återvända till bilarna för att köra vidare. Nu körde vi någon mil åt nåt håll (skönt att följa efter bilen framför, då slipper man tänka) och hamnade vid ett fik, eller rättare sagt Kusfors Ångloks Café. Fotade vidare, tog lite bilder, förevigade besöket och dokumenterade vår vistelse var väl några av de sysselsättningar vi sysselsatte oss med där. =) Annars så satt vi ned och pratade, åt lite glass och pratade med ankor innan vi hamnade i bilarna igen för att köra.. en si så där, några kilometer innan vi vek av igen, till vad som visade sig vara en väldigt fin rastplats alldeles intill älven. Fikade lite gott medtaget fika (cafét vi var på stängde nästan när vi kom dit, så det var bra med backup..) Farbror Robert tog tillfälle i akt och umgicks vidare med gammgäddan, Pappa och Farfar gick till en stor låda, med "Gästbok" skrivet på luckan. Sen att den inte var uppdaterad sen två år tillbaka  gör ju mindre. Var som bara kul att läsa hur olika folk har förirrat sig till samma ställe som oss.Tjejerna satt nog mest ned och pratade, fast antar väl ändå att Lillan höll låda mest.. =)

Vid Ångloks Cafét..


Sen bar det av hemåt.. Synd bara att när man väl kom hem och mer eller mindre var klar för sängen, så.. hade man ju ohandlat! =( Tur då att Julia bjuder på sina..

One liners!
Pappa och Mamma har just låst bilen på parkeringen. Mamma lyfter upp Julia och börjar bära henne mot ingången.
Julia säger då : Jag vill inte ha några ben!
Mamma : Va? Vad säger du, vill du nte ha några ben, varför inte då da?
Julia : Jamen då kan ni ju bära mig hela tiden!

Tack för en väldigt trevlig dag, och inte minst för påfyllningen som avslutning! ;)